Lāčplēsenes 3.sezonas 11. sērija - saruna ar Aiju Ambrasu

11. sērija 3.sezona iedvesma Lāčplēsene Lāčplēseņu armija Podcast Podkāsts

Aija Ambrasa Malvīnes Mennikas podkāstā LāčplēseneSveiciens Lāčplēsenes 3.sezonas 11.sērijā. Šodienas sēriju prognozēju vējainu, un tas labi, jo tieši vējā mana šīs sērijas viešņa jūtas lieliski. Pie manis šajā reizē viesojās lieliskā, gan garā, gan ķermenī tik stiprā vēja karaliene un savaldītāja kaitbordiste Aija Ambrasa. Aija patiešām ir no tiem cilvēkiem, kas, man šķiet sev uzdod jautājumu, pirms kaut ko darīt - vai es ar savu darbību kādam kaut ko varu dot. Aija ir ne tikai tituliem bagāta kaitbordiste, kas jau vien manās acīs viņu padara par kārtīgu Lāčplēseni (iedomājaties 5 h no vietas ar pūķi un 2 m garu snowborda dēli savaldīt Norvēģijas vējus Red Bull sacensībās Ragnarok - un uzvarēt! Divas reizes!), bet Aija ir arī trenere. Pirmām kārtām kaitborda trenere, bet pie viņas iet arī ne-kaitotāji, un es viņus nevainoju. Pēc Aijas instagram stāstiem - man arī gribas pievienoties viņas treniņiem. Aija trenē gan bērnus, gan pieaugušos un abas lietas dara ar milzu atdevi. 

Podkāsta sērijā ar Aiju runājām par to kā viņa nolēma, ka darbs IT sektorā vairs viņu nepiepilda un kļuva par pilna laika vēju valdnieci. Runājām par to, kā Aijai vajag šad tad izbraukt milzu vējā, lai izvēdinātu galvu un, ka diemžēl dažiem kaitbordistiem vīriešiem tas nemaz nepatīk. Bet pēc kārtīgas vētras Aijai patīk uzvilkt visskaistāko kleitu un izlaist matus un sajusties kā vissievišķīgākajai sievietei, vai arī kaitot gandrīz pilnīgā bezvējā un siltā saulē. Aija ar milzu atdevi un uzmanību strādā ar saviem treniņu audzēkņiem, jo īpaši bērniem un jūt milzu gandarījumu, ka kādu mazo kaitbordistu spējusi iekļaut kolektīvā, vai atvērusi drosmei. 

Vispār lai arī vairāk Aijai patīk runāt par to ko viņa dara, nevis par sevi, sarunā tā pat tik daudz varam sajust Aijas esenci - viņas spēku, pašaizliedzību, milzu darba ētiku un cilvēkmīlestību. 

Es pēc sarunas paliku ļoti iedvesmota!

+ 20 - 22 martā neaizmirstam just līdzi Aijas startam Red Bull Ragnarok sacensībās!

Aijas Ambrasas obligātās literatūras saraksts : 

Mūzika: 

- X Ambassadors

- Prāta vētra

Filmas:

- Arnis Aspers - A to B Rollerski

- Guy Ritchie - Gentelmen

- Under the Arctic Sky (Aija teica, ka Netflix, bet neatradu)

- Edvards Lansmanis - “Oda” 

Grāmatas: 

- Alex Dick- Read - Surf Stories of Indonesia

- Stefānija Štāla - Tavs iekšējais bērns grib atrast savas māja

- Fēlikss Baugartners - Debesu iekarotājs. Mana dzīve brīvajā kritienā.

Sarunu ar Aiju Ambrasu klausies šeit zemāk, vai kādā no podkāstu aplikācijām - SpotifyGoogle PodcastsBreakerPocket CastsRadio Public  un Stitcher. Un drīzumā cerams arī citās.


Older Post Newer Post