Podkāsta "Lāčplēsene" 10. sērija ar Alisi Dīriku

Alise Dīrika episode 10 Lacplesene Podcast Podkāsts

Svētki! Jau 10-tā Lāčplēsenes sērija ir klāt. Es esmu ļoti priecīga, ka man ir bijis tas prieks jūs iepazīstināt ar 10 lieliskām sievietēm - Lāčplēsenēm. Katra no viņām ir īpaša un ļoti atšķirīga, tomēr visas arī , kas vieno. Ja tu jautātu man, tad tas ir tāds neliels sajaukums no visa - drosme, apņēmība, misijas apziņa, gudrība, pašpārliecinātība un zināma deva spītības. Visas viņas ir tik lieliskas!
Alise Dīrika ir Lāčplēsene Malvine.lv podkāstā


Parunājām par Alises darbu un daudz un dikti runājām par joprojām pastāvošo lielo skaitlisko atšķirību starp sievietēm un vīriešiem tehnoloģiju pasaulē. Parunājām par to, ka tieši ar organizācijas Riga Tech Girls (un nu jau arī pirmās reģionālās Tech Girls organizācijas Valmierā) aktivitātēm Alise ar savām domu biedrenēm cenšas lauzt stereotipu, ka tehnoloģiju radītāju pasaule ir domāta tikai puikām un vīriešiem. Manās acīs viņas dara darbu, kas apbalvojams ar zelta medaļu, jo viņas padara šo pasauli daudz iekļaujošāku, daudzpusīgāku un pilnīgi noteikti interesantāku! Paldies sievietes!

Svētku sērijas galvenā varone ir Alise Dīrika. Infogram līdzdibinātāja, Riga Tech Girls līdzibinātāja, iekļauta 2017. gada Forbes Eiropas listē 30 under 30 utt. Alise ir ļoti iespaidīga Lāčplēsene, jo līdzās uzskaitītajiem profesionālajiem varoņdarbiem Alise ir brīnišķīga sieviete, draudzene, sieva un mamma. Esmu tik priecīga, ka Alise atnāca ar mani papļāpāt. 

Sarunu ar Alisi klausies šeit zemāk, vai kādā no podkāstu aplikācijām SpotifyGoogle PodcastsBreakerPocket CastsRadio Public  un Stitcher. Un drīzumā cerams arī citās.

 

 


Older Post Newer Post