Podkāsta "Lāčplēsene" 3. sērija ar Lieni Jurgelāni

episode3 Lacplesene Podcast podkāsts season1

Klāt jau trešā Lāčplēsenes sērija.

Pirmkārt, prieks, ka saņemu tik daudz pozitīvu iedrošinājumu un atsauksmju. Paldies, ka pavadāt ar Lāčplēseni kopā savus rītus, taisoties uz darbu, savus skrējienus, savas pastaigas un savas pievakares, atpūšoties pēc darba dienas. Tās ir tās lietas, kuras manas klausītājas darījušas un paralēli klausījušās podkāstu. Lieliski!

Liene Jurgelāne Otrkārt, biju patīkami satraukta, kad ar Lieni sarunājām ierakstīt podkāsta sēriju, jo zināju, ka šī būs tā saruna, kas Lāčplēsenei ļoti vajadzīga. Saruna par sievieti plašākā sociālā un globālā kontekstā, saruna par feminismu un saruna par un ar tik lielisko Lieni. 


Liene Jurgelāne ir lieliska sieviete, lieliska feministe, cilvēktiesību aktīviste un kultūras aktīviste. Pazīstamas mēs ar Lieni esam dažus gadus pateicoties mūsu kopīgajai draudzenei Sandrai. Es uz Lieni vienmēr skatos ar lielām acīm pilnām ar prieku un apbrīnu, tieši tāpēc, ka viņa ir tik aktīva tajā ko dara un dara to ar milzīgu aizrautību.

Pasākumi, kurus tu organizē KKC un ārpus tā (Liene piedalās dažādu laikmetīgā  teātra izrāžu organizēšanā, festivālā Komēta organizēšanā utt.)  ir nozīmīgi godīgākas un skaistākas pasaules veidošanā. Un kas protams man vistuvākais no tā visa ir Tavas rūpes par sieviešu tiesībām. Liene ir sieviete ar misiju! Paldies Tev, Liene, par to!


Podkāstā runājām par sievietes lomu pasaulē, feminismu un Lienes pašas pasauli un kas tajā šobrīd mainās. Un pats galvenais - podkāsta beigās Liene iesaka savas mīļākās grāmatas, kas viņai palīdz izkāpt no gultas grūtajos brīžos, kad grūti saņemties lai turpinātu!

Sarunu ar Lieni klausies šeit zemāk, vai kādā no podkāstu aplikācijām SpotifyGoogle PodcastsBreakerPocket CastsRadio Public  un Stitcher. Un drīzumā cerams arī citās. 


Older Post Newer Post