Lāčplēsenes 3.sezonas 1.sērija - saruna ar Ritu Rudušu

1.sērija 3.sezona iedvesma iedvesmojoša sieviete Lāčplēsene Lāčplēsene Aiga podcast Podkāsts Rita Ruduša žurnāliste

Rita Ruduša Malvine.lv podkāstā Lāčplēsene, sarunā ar Malvīni MennikuJūtos pagodināta un patīkami satraukta paziņot, ka Lāčplēsenes 3.sezona iet gaisā!                                                                                           3.sezonas 1. sērija ir saruna ar žurnālisti, tulkotāju, grāmatas autori, mediju konsultanti un eksperti, sociālo aktīvisti un kopumā ļoti iedvesmojošu sievieti - Ritu Rudušu.Rita savos darbos runā par mediju patību, kvalitatīvu žurnālistiku, kā arī kritisko domāšanu. Ritas rakstus var lasīt Satori un Ritu var sastapt moderējot diskusijas un forumus, piemēram, sarunu festivālā Lampa. Šobrīd Rita ir Latvijas Televīzijas programmu direktore.
Rita Rudušas pieredzes bagāžā ir "Radio Brīvā Eiropa". Nacionālās informācijas aģentūras LETA galvenās redaktores amats. Rita bijusi Eiropas korespondente laikrakstam "Diena" un Politika.lv galvenā redaktore, kā arī "Atvērtās sabiedrības fonds" projektu redaktore, Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja, Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektore.
Rita ir grāmatas “Pagrīdes citādība. Homoseksuāļi Padomju Latvijā” autore, kurā apkopoti 12 homoseksuālu cilvēku dzīvesstāsti Padomju Savienībā. Tā ir grāmata par cilvēkiem, kuri oficiāli nebija. Katrs no stāstiem pilns neizprastu esību un sāpju, jo šajā laikā homoseksuālisms tika kriminalizēts, atklāta homofobija bija norma.
Ar Ritu var runāt par visu, par to kā viņa uztvērusi pasauli bērnībā, par 90tajiem un Ritas pieredzi esot jaunai žurnālistei Maskavā.
Rita ir brīnišķīga un jutos ļoti priviliģēta, ka viņa atrada laiku atnākt pie manis uz podkāstu!
Ritas Rudušas "obligātās literatūras" saraksts: 
- Rita Ruduša “Pagrīdes Citādība. Homoseksuāļi Padomju Latvijā”/ Forced Underground. Homoexuals in Soviet Latvia. 
- Josifs Brodskis “Ūdenszime”
- Primo Levi “Atelpa” 
- Jim Jarmush - Down by Law
- LTV cikls “Lavijas kods”
Sarunu ar Ritu Rudušu klausies šeit augstāk, vai kādā no podkāstu aplikācijām - SpotifyGoogle PodcastsBreakerPocket CastsRadio Public  un Stitcher. Un drīzumā cerams arī citās. 

Older Post Newer Post