Lieliski jaunumi - Malvine.lv Podkāsts "Lāčplēsene"

iedvesma Lāčplēsene Malvine lv Podcast Podkāsts sievietes

Jau kādu laiku lolots Malvine.lv podkāsts iznāk šonedēļ! 

Ideja par podkāstu man radās pakāpeniski jau kādu laiku atpakaļ, 

Pirmkārt, jau sen domāju, ka man vairāk, ne tikai ar dizainiem, jābūt sociāli aktīvai un atbildīgai, jo īpaši sieviešu tiesību veicināšanas ziņā. Sapratu, ka daudz vairāk jārunā par sieviešu pieredzēm un podkāsta formāts šķita vispiemērotākais. 

Otrkārt, arī jau kādu laiku atpakaļ, nespēju vien beigt priecāties par to kādu dāvanu mana dzīve man piešķīrusi, un ievedusi manā dzīvē tik daudz brīnišķīgas un stipras sievietes. Nepārprotiet mani, man ir ļoti paveicies ar vīriešiem arī, bet, manuprāt, sievietes mūsdienās joprojām ir pelnījušas to ekstra mīlestību un uzmanību, lai vēsturiski radītās nevienlīdzības mazinātos uz vella paraušanu.

Un protams, pati esam sieviete tieši pēdējos gados īpaši novērtēju sieviešu solidaritāti. Ļoti tuvas draudzenes man ir bijušas visu mūžu un viņas ir vislieliskākās, bet ar to jau sieviešu pasaule nebeidzas, vai ne? Sievietes apkārt, kuras redzi sev apkārt, bet nepazīsti, tad iepazīsti un saproti, ka tur ir tik daudz, kas vairāk nekā instagram bilde vispār spēj parādīt. Un tā, draudzeņu draudzenes tiek iepazītas, un pilnīgi šķiet, ka mana pasaule kļūst aizvien pilnīgāka. Aizvien spēcīgāka.  

Viss šīs kopā radīja pārliecību, ka podkāstam būs būt! Pagaidām tas tikai pieejams latviski runājošajiem/ klausošajiem, bet nevar zināt kā būs vēlāk!

Podkāsta nosaukums mainījās pēdējā brīdī. Pēc tam, kad pirmās sērijas jau bija ierakstītas. Sākotnēji domāju, ka tam jāsaucas "Tev par viņu arī ir jāzina", kas vislabāk atspoguļotu to manu sajūtu, ka visas manas podkāsta varones ir tik foršās, ka par viņām ir jāzina visiem. Bet tad, pāris dienas pirms plānotās podkāsta iznākšanas vēl vienā tādā lieliski sieviešu sanākšanā kaut kā pievērsāmies manam tetovējumam, un paskaidroju, ka tas ir manis pašas izdomāts tēls, kā atbilde latviešu spēcīgajam vīriešu tēlam Lāčplēsim. Tā ir Lāčplēsene*. 

Patiesībā Lāčplēsene radās jau kādus 6 gadus atpakaļ kā specpasūtījuma rota draudzenei, lai ar viņu vienmēr sievišķīgais spēks. Tā nu radās tēls un visus šos gadus tas nācis man līdzi, esot uz īslaicīgajiem tetovējumiem, brošās un kā uzdruka uz džemperiem. Visbeidzot Lāčplēsene nonāca uz manas rokas uz mūžiem. Nu man šķiet, ka Lāčplēsenei jāplešas plašumā, un ar šo podkāstu es tā filozofiski sāku Lāčplēseņu cilti, lai tā plešas plašumā un sieviešu draudzības un sieviešu solidaritāte aug, jo mēs pašas viena otru vislabāk saprotam, varam atbalstīt un palīdzēt. Jo lai kādas būtu mūsu dzīves, tik bieži mūsu pieredzes bijušas tik līdzīgas.

Tehniski: Podkāsts tiek ierakstīts pie manis studijā (varoņu ērtībai dažreiz domāju, ka došos ciemos pie viņām) ar maksimāli vienkāršu aparatūru un pagaidām tā arī paliks. Cenšamies, lai skaņa būtu maksimāli laba, bet visādi blakus trokšņi, kas dzirdami, rodas no dzīvas, kas notiek mums apkārt, tāpēc domājam, ka tā ir ekstra! Tomēr pilnīgi noteikti pieņemu konstruktīvas kritikas un ieteikumus tehniskajiem un saturiskajiem uzlabojumiem!

Podkāsts iznāks (turam īkšķus) vienu reizi nedēļā. Plānots, ka tā būs otrdiena. Podkāstu varēs noklausīties visās lielākajās klausāmajās platformās (šeit info tiks papildināts).

Un mājas lapā podkāsta sērijas būs atrodamas ŠEIT

Ceru ka jums patiks! Priekā!


Malvīne
* Lāčplēsene ir manis radīts sieviešu tēls kā atbilde, mums tik labi pazīstajam Lāčplēsim, jo mums ir vajadzīgs ne tikai nacionālais varones, bet arī varone. 
Man Lāčplēsene ir sieviete, ildienas varone, autentiska savā būtībā, idvesmojoša, stipra, neatkarīga, bet ar savām vājībām savā patiesajā dzīvē.

 


Older Post Newer Post